Kronborg Slot vinder Historiske Dages fornyelsespris 2024 for gruppeaktiviteten ‘Historiejagt’. Stort tillykke.

Af Historiske Dage

Historiske Dages Fornyelsespris – som er på 10.000 kroner – går hvert år til et projekt, som inspirerer ved at formidle historien på nyskabende, overraskende og anderledes måder. I år gik prisen til Kronborg Slot for deres nytænkende tilgang til ‘museumsjagt’ som formidlingsform.

‘Museumsjagt’ er en form for gruppeaktivitet, som en del museer allerede tilbyder deres gæster. I en ‘museumsjagt’ skal en gruppe besøgende i fællesskab fundere over og løse opgaver, som relaterer til museets formidling.  

Kronborg tager med deres ‘Historiejagt’ genren til et nyt niveau. Med udgangspunkt i målgruppeanalyser, grundige testforløb og evalueringer af publikumsoplevelsen har man udviklet et justerbart format, som hele tiden kan rettes ind i forhold til publikums faktiske oplevelse.  

Ved at lade skuespillere i historiske dragter drive museumsjagtens interaktion med gæsterne sikrer Kronborg desuden, at formidlingen hver gang tager udgangspunkt i lige netop den konkrete gruppe gæster og deres forudsætninger for at forstå historien. 

Stort tillykke til Kronborg Slot 

kronborg-vinder-historiske-dages-fornyelsespris

Glade modtagere af Historiske Dages Fornyelsespris 2024: Formidlingsinspektør Mia Ramsing Jensen og slotschef Christian Struckmann Irgens. Foto: Jesper Grolin.

Kronborgs præsentation af ‘Historiejagt’.

De øvrige nominerede i 2024:

Holmegaard Glasfestival – Holmegaard Værk/Museum Sydøstdanmark
Museum uden hæmninger – Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum
Periodisk – Rakkerpak Productions
Skalk Junior – Magasinet Skalk

Læs om alle projekterne her. 

Medlemmer af dommerkomiteen:

Julie K. L. Bouchet, direktør, Museum Nordsjælland
Ulrik Langen, professor ved Saxo-Instituttet
Mie Ellekilde, leder for historisk udvikling og Skoletjenesten, Oplevelsescenter Nyvang
Andreas Bonde Hansen, centerchef ved Middelaldercentret
Martin Brandt Djupdræt, overinspektør i Den Gamle By
Henrik Thorvald Rasmussen, festivalleder, Historiske Dage

Øverst: Medarbejdere fra Kronborg Slot modtager Historiske Fages Fornyelsespris 2024. Medlem af dommerkomiteen Mie Ellekilde –eder for historisk udvikling og SkoletjenestenOplevelsescenter Nyvang – begrunder modtagelsen.
Foto: Nikolaj Carlsen.