Amati-familien fra Cremona i Norditalien fremstillede i 1500-1700-tallet nogle af verdens første og stadig bedste violiner og strygeinstrumenter, underviste store navne som Stradivari og Guarneri og var med til at udvikle violinen og resten af den moderne strygergruppe, vi kender i dag.

Nogle af Amati-familiens instrumenter ejes af Augustinus Fonden, der sammen med andre mesterinstrumenter udgør en samling på 24 violiner, bratscher og celli. De bliver udlånt til unge danske musikere – heriblandt Niklas Walentin og medlemmerne af Nightingale String Quartet.

Nightingale String Quartet

På Historiske Dage vil de spille og fortælle om Amati-familien og om deres instrumenter. De vil fortælle om det særlige bånd, der knyttes mellem musiker og instrument i løbet af processen, hvor kunstneren søger efter et instrument, som passer til kunstnerens jeg. En proces, hvor instrumentet bliver en repræsentant for sin egen kunstneriske stemme, og hvor ensemblet skal få fire vidt forskellige kunstneriske stemmer til at passe sammen.

Koncerten er opvarmning til “Nordiske Toner – Italienske Mesterinstrumenter”, som man kan opleve i Glassalen i Tivoli onsdag den 27. april.

https://augustinusfonden.dk/nordiske-toner/#velkommen

 

 

Violiner i verdensklasse
Niklas Walentin, Nightingale String Quartet
DR-scenen
Søndag den 27. marts 2022 kl. 15.00