Hvor ofte har man ikke drømt om at stå der selv – i det gamle København eller i det gamle Rom? På Historiske Dage vil der blive åbnet en sluse til fortiden – via fremtiden. For det nyeste virtual reality-udstyr giver dig nemlig mulighed for at rejse tilbage i tiden.

Serious Games Anne Heeno Serious Games udklip

“Jeg har tit stået på steder som Rådhuspladsen og tænkt: Hvis bare man kunne prøve at være lige her i 1700-tallet – eller i vikingetiden. Nu kan man faktisk gøre det,” fortæller Anne Heeno, der viser det nyeste virtual reality-udstyr frem på Historiske Dage.

“Den VR-brille, vi har med, er så ny, at den ikke engang kommet på markedet endnu. Og den har simpelthen revolutioneret virtual reality. Du får alle dine sanser aktiveret, og du føler, at du er i det med hele din krop,” fortæller Anne Heeno, som er koncepudvikler for spilfirmaet Serious Games, der er med på Historiske Dage.

“Det bliver som at sætte sig ind i en tidsmaskine,” siger hun.

I Øksnehallen bliver det muligt at tage med på vikingetidens første togt til Lindisfarne eller besøge Pantheon i det gamle Rom eller se Øksnehallen fuld af kvæg for 100 år siden.

Strækker du hånden frem, vil du kunne se dig selv være på de historiske steder, men i fremtiden kan det blive endnu mere fantastisk at rejse tilbage til fortiden. Den nye teknologi åbner nemlig for mulighederne for, at man også snart kan røre og løfte ting i den virtuelle verden, når man har brillerne på.

“Det kommer til at ske inden for et års tid. Og så bliver det for alvor som at være der,” siger Anne Heeno.

Serious Games i holder til i stand nummer 56