Hvis der skulle være nogen historieinteresserede, som endnu ikke har hørt eller set, at Danmarks mest moderne Museum – Danmarks Borgcenter – ligger i Vordingborg, så får de chancen på Historiske Dage.

DBC1_Anders_Wickstrom

State of the art digital museumsformidling på Danmarks Borgcenter.

”Vi er med på Historiske Dage, fordi vi gerne vil have københavnerpublikummet til at få øjnene op for, at Danmarks mest moderne museum ligger på en borgruin i Vordingborg. Vi kommer til Historiske Dage med det helt store borgcentercirkus. Vi præsenterer vores iPad-guides, og så vil vi sende publikum på spøgelsesjagt rundt i Øksnehallen med en iPad om halsen,” siger Christian Struckmann Irgens, som er kommunikationschef på Danmarks Borgcenter.

Ud over medbragte forskere, som har sidste nyt om det sensationelle fund af Danmarks femte Trelleborg, Borgring ved Køge, vil Danmarks Borgcenter give snigpremiere på den store 2015-satsning i Gåsetårnet: Under Belejring.

”Under Belejring bliver vores helt store elektroniske remake af Gåsetårnet, hvor vi gør en tur op i Gåsetårnet til en nervepirrende og intens oplevelse af at være under belejring på en borg. Vi tror, at vi med snigpremieren kan lokke rigtig mange gæster til Vordingborg, hvor de kan få den ægte oplevelse,” slutter Christian Struckmann Irgens, som giver 50% rabat på entreen til en person, hvis man tager billetten fra Historiske Dage med på Borgcentret.

 

Historiske Dage er en ny, stor historiekulturevent, hvor de bedste hjemlige og internationale historieformidlere præsenterer historien på nye fascinerende måder. Fra flere end 40 udstillingsstande og tre scener blive den historieinteresserede kulturforbruger inspireret, underholdt og får ny viden i mødet med de bedste formidlere af historien, når historiefortællere, forskere og forfattere, medier, museer, besøgscentre og arkiver, forlag og foreninger deltager i over 60 debatter, foredrag og show.

Historiske Dage 2015 afholdes i weekenden 14.-15. marts 2015 i Øksnehallen i København.