Historiske Dage er i år stolt af at præsentere en Historisk Kagedyst. Etnolog og madhistoriker Frederikke Heick fører publikum igennem kagens kulturhistorie, og udstillere og gæster på festivalen kan komme med deres lækreste, flotteste og mest autentiske historiske kage og kæmpe om at vinde Historiske Dages Historiske Kagedyst 2017. Et panel af dommere fra Det Grønne Museum, Nationalmuseet og La Glace vil bedømme kagernes historie, smag og autenticitet. Alle deltagere i Historiske Dage 2017 er velkomne til at tilmelde deres bedste historiske kage. Kagerne kan være specifikke for en egn, en gammel familieopskrift eller en lagkage, som oldemor lavede den – så længe den har en god historie. Kom med din kage lørdag d. 25. marts i Øksnehallen (husk tilmelding) – og kl. 15 på Rød Scene vil Frederikke Heick og dommerne gå i gang. Først vil kagerne blive sorteret efter udseende og historie, derefter vil ti finalister blive udvalgt til at komme på scenen. Her bliver finalistkagerne smagt og bedømt af dommerne og en vinder kåret. Derefter er der kagesmagning for alle deltagere på festivalen. Vinderkagebageren vinder retten til at kalde sig 2017’s bedste Historiske Kagebager og en præmie fra La Glace. Kager skal tilmeldes til laerke@historiske-dage.dk senest d. 12. marts. Tilmeldingen skal indeholde bagerens navn (og evt. institution), telefonnummer og kagens historie (mindst 2-3 linjer). Kagehistorien er et krav for at deltage – hvis du har spørgsmål så skriv endelig en e-mail. De deltagende kager bedømmes i starten af showet, de 10 bedste kommer på scenen og bliver smagt af alle dommerne. Alle kagerne bliver til gratis kagebord til festivalens deltagere efter showet (ca. kl. 15.30). Deltagerne vil få en mail med info om indlevering af kagerne, betingelser osv. i ugen før festivalen. OBS: I tilfælde af for mange tilmeldinger vil deltagere i dysten blive udvalg på basis af kagernes historie som er indleveret på e-mail. Historiske Dage kan ikke garantere, at alle de, der sender en tilmeldings-mail, kan deltage, da vi skal sørge for en vis variation i udvalget af kager. Svar om deltagelse sendes ud senest onsdag d. 15. marts.