Hele 16,6 millioner kroner fik en privat kunde for en kinesisk Buddha-figur solgt gennem auktionshuset Lauritz.com. Det er en rekord herhjemme, og det er da også de færreste danskere, der er så heldige. Men mange har opdaget, at arvestykkerne har både værdi og historie.

Lauritz Kinesisk Buddha 166 mio

Lauritz.com vurderer op mod et to millioner effekter hvert år. Denne Buddha gik for over 16 mio.kr. Under Historiske Dage kan du også få dine arvestykker vurderet.

“Folk er blevet mere miljøbevidste, men også mere historiebevidste. Ting rummer jo historie og historier; om formgiveren eller kunstneren, om perioden, om tidligere tiders smag inden for indretning, om tidligere tiders husgeråd eller reklamer. Historiefortællingen er blevet lige så interessant som materialet, designet og anvendelsen,” siger Lauritz.com’s administrerende direktør Mette Rode Lundstrøm og tilføjer:

“Den øgede bevidsthed om historie og miljøet er et alternativ til brug-og-smid-væk-kulturen. Sammen med danskernes generelle lyst til at gøre en god handel har det helt sikkert givet mere kø ved vores indleveringsskranker og ved vores vurderingsservice på nettet.”

Under Historiske Dage kan man få sine arvestykker vurderet hos Lauritz.com, der holder til i stand nummer 30. Alle vurderinger er uforpligtende og uden forhåndstilmelding. Alle effekter er velkomne.