Det digitale og det analoge mødes, når Koldkrigsmuseum Stevnsforts terræn indgår i det prisvindende computerspil Cosmic Top Secret, hvor spillets femte og sidste bane foregår på Stevnsfort – og hvor en sjette bane er analog og skal spilles og opleves i Stevnsforts terræn. Stort tillykke til Trine Laier fra Those Eyes, spillets udvilker, og Iben Bjørnsson fra Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

Fornyelsesprisens dommerkomite udtaler:

“Cosmic Top Secret forener på en fin måde det digitale med det museale. Man er nødt til at tage hen på museet for at gennemføre den fysiske bane. Og kombinationen af computerspil i det virtuelle rum – og at befinde sig fysisk på et historisk sted – peger frem mod interessante fremtidige formidlingsformer, som andre museer og formidlere kan lade sig inspirere af.”

I spillet bevæger spilleren – Agent T – sig rundt i jagten på hemmelighederne om, hvad hendes forældre egentlig arbejdede med under Den Kolde Krig. Begge var ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste. Den 6. og analoge banes mission går ud på at løse ’Runa-sagen’: en rigtig spionsag fra 1950’ernes Danmark, hvor en smugler- og spionring leverede smuglergods og hemmelige efterretninger til DDR, hvortil de sejlede på kutteren ’Runa’. Spillets verden i både den digitale og analoge del er bygget op af papfigurer, hemmelige dokumenter og den karakteristiske hulstrimmel, der snor sig gennem terrænet og fungerer som vejviser.

 

TV2 Øst var forbi Historiske Dage for at lave et indslag om spillet og om prisoverrækkelsen. Se indslaget her.