Året er 1720. Den Store Nordiske Krig er slut, og viceadmiral Tordenskjold aner pludselig ikke, hvad han skal med sit liv. Hans kammertjener Kold mener, at han skal slå sig ned, og foreslår, at de tager til Hannover for at bejle til den stenrige frøken Norris. De tager afsted, men Tordenskjold har store problemer med at finde sit fokus. Han fester og flirter sig gennem landet og sætter grå hår i hovedet på sin ellers trofaste kammertjener. Kvinderne dåner ved synet af tidens største stjerne, men med kvinderne følger fjenderne, og langsomt trækker mørke skyer op.
”Tordenskjold & Kold” er en syret roadmovie med Tordenskjold som et moderne, rodløst menneske. En leder, som har mistet retningen og formøbler sit talent som en rastløs fantast. Et menneske i moralsk og emotionel krise, som konstant må konfrontere døden for at føle sig i live. Et ikon i opløsning. En slags rockstjerne, der har mistet sin scene og dermed sin identitet.
Nogle af filmens replikker lyder mere af 2016 end af 1720, men det fungerer og er med til at give ”Tordenskjold & Kold” en energi og nerve, som i virkeligheden kan være med til at bringe os endnu tættere på Tordenskjolds liv og skæbne.
Tid og sted: Dagmar Teatret i København, tirsdag den 26. januar kl. 18.30.
Billetterne er gratis, så det er efter først til mølle-princippet. Der er maks. 2 billetter pr. person. Hent din billet her.