Københavnerne væltede ind ad dørene da Magasin du Nord åbnede butikken på Kongens Nytorv i 1893. Fire etager med alt, hvad det moderne menneske kunne drømme om at eje. Især for kvinderne var stormagasinet en fornøjelse. Magasin gav sine kunder, som ofte var hjemmegående husmødre, en helt ny verden. En eventyrfabrik. Alt måtte de røre ved, alt måtte de prøve, og der var ingen købetvang. Men købe, det gjorde de. Hatte fra Paris, rammer i sølv og sofasæt fra fabrikken på Østerbro. Alt i nyeste mode, farver og form.

Magasin var et forkælelsens tempel, hvor dørmænd åbnede portene, elevatorførere skånede en for trappen, og dygtige ekspedienter hjalp med at finde det helt rigtige tøj. Da det var kvinden i huset, der stod for indkøb, påklædning og indretning, var Magasin også hovedsageligt rettet mod hende. Kvinderne blev præsenteret for den nyeste mode i stormagasinet, i begyndelsen i modesalonen, hvor modeller viste tøjet frem for individuelle kunder, senere i større modeshows.

I Magasin var kvinden ikke blot i centrum som kunde, men også som professionel. Størstedelen af Magasins ekspedienter var smukke, unge kvinder, som tilmed blev trænede i stil og salg. De fik mulighed for at stige i grader, tjene flot og videreuddanne sig i salg og mode. Myrna, for eksempel, var husmodel i 50’erne. Hun begyndte sin karriere i Magasin som elevatorfører og blev headhuntet til at være model i magasinet i stedet.

Oplev skønne historier fra 149 års mode, service og glamour på Magasin du Nord Museum og på Historiske Dage.

I 2018 fylder Magasin 150 år, og det bliver fejret med en jubilæumsbog, som museumsinspektør for Magasin du Nord Museum Trine Halle skriver sammen med forfatter Julia Lahme. Historien bag stormagasinet er unik og interessant. Oplev Trine Halles tag på Eventyrfabrikkens historie, lørdag den 25. marts 2017 kl. 15.40, når Adrian Hughes interviewer og spørger ind til de gode historier.