Historien både larmer, lugter og lever, når Historiske Dage præsenterer sit børneprogram søndag formiddag.

Vi kan godt lide at sige, at det er for børn i alle aldre, for voksne er mere end velkomne på Grøn scene, der i formiddagstimerne er dedikeret til den dramatiske, overraskende og humoristiske historiefortælling.

Dog skal du være under 14 år og i selskab med en voksen, hvis du skal komme gratis ind søndag før 12 – til gengæld må du blive resten af dagen.

Allerede på forpladsen foran Øksnehallen er der fuld knald på historien, når publikum bliver mødt af vikinger, bådebyggere, soldater – fra romerske legionærer til den kolde krig – militærkøretøjer, motorcykler, gamle biler, ambulancer, taxaer, busser og, som kronen på værket, et HAWK-missil, Historiske Dage har fået lov at låne.

Indenfor begynder alt det sjove for alvor klokken 10.30, hvor det skal handle om den sovjetiske nærkampsstil Systema. Det er nemlig ikke nok at være fysisk stærk, hvis man skal overvinde fjenden – psykologien er lige så vigtig. Automathandlinger, panikreaktioner, skjulte slag og et par hemmelige tricks er på programmet.

Klokken 11.oo bliver scenen overtaget af stand-up-historiker Kåre Johannessen, der, sammen med reenactere fra Oplevelsescenter Vestvolden, giver et indblik i den tåbeligeste af alle fritidssysler: krig (og endda over 2.000 år).

Sigurd Barrett kommer og fortæller om kongerækken med sang og musik fra klokken 11.30, og klokken 12.00 bliver programmet afrundet med en god gang Gobelin-battle, når en historiker og en kunsthistoriker skal duellere på ord om, hvad vi ser på Bjørn Nørgaards berømte Christiansborg-gobeliner, der skildrer Danmarkshistorien.

Grøn scene søndag den 11. marts 2018: kl. 10.30: Spetsnaz, slagsmål og psykologi, kl. 11.00: 2000 års krigshistorie, kl. 11.30: Sigurd fortæller om kongerækken og kl. 12.00: Gobelin-battle.