Ingen er vel i tvivl om, at politiet er et af de vigtigste organer, som regeringen udøver sin magt igennem. Alligevel er den almene viden om det danske politis historiske opståen og udvikling meget begrænset. Det er Politimuseet sat i verden for at gøre noget ved, og derfor deltager museet også på den nye historiefestival Historiske Dage, som afholdes i Øksnehallen i marts 2015.

”Politiet fylder – med rette – rigtig meget i medierne. Men når det drejer sig om politiets historie, er det som om, vi har at gøre med en bar plet. Politiet er noget, der er skabt og drives af mennesker, som er bundet til den tid og det samfund, de lever i. Derfor er politihistorien også et utroligt interessant prisme, man kan se det danske samfunds historiske udvikling igennem”, siger museumsleder Frederik Strand fra Politimuseet.

Ud over at møde almindelige historieinteresserede mennesker på Historiske Dage glæder Politimuseet sig også til at møde historiske fagfæller, så det faglige og forskningsmæssige miljø omkring politihistorie kan bliver bredere funderet.

”Historiske Dage er et prisværdigt og bemærkelsesværdigt initiativ, hvor aktører fra alle hjørne af historieverdenen mødes og spiller sammen. Historiske Dage passer utroligt godt til sådan nogle som os, som beskæftiger os med et lidt glemt eller overset – men alligevel meget vigtigt og relevant – hjørne af historien,” slutter Frederik Strand.

Historiske Dage er en ny, stor historiekulturevent, hvor de bedste hjemlige og internationale historieformidlere præsenterer historien på nye fascinerende måder. Fra flere end 40 udstillingsstande og tre scener blive den historieinteresserede kulturforbruger inspireret, underholdt og får ny viden i mødet med de bedste formidlere af historien, når historiefortællere, forskere og forfattere, medier, museer, besøgscentre og arkiver, forlag og foreninger deltager i over 60 debatter, foredrag og show.

Historiske Dage 2015 afholdes i weekenden 14.-15. marts 2015 i Øksnehallen i København.

Billedet: Drabsrummet i hjertet af Politimuseet på Fælledvej på Nørrebro